Els centres escolars de la localitat comptaran amb 23 places més de personal docent, 133.866 euros per a despeses de funcionament i 41.061 euros per a activitats extraescolars.

 

El portaveu del PSPV-PSOE d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat hui, coincidint amb l’inici de curs, la inversió de prop d’un milió d’euros que ha realitzat el Govern del Botànic de Ximo Puig en els col·legis d’Onda per a este curs escolar 2020-2021. En concret, els centres escolars de la localitat comptaran amb 23 places més de personal docent, 133.866 euros per a despeses de funcionament i 41.061 euros per a activitats extraescolars. Estes mesures obeïxen a la clara aposta del partit socialista per una educació de qualitat, complir amb els protocols establits per a la prevenció de la Covid-19 —sempre obeint a criteris científics— i garantir la presencialitat.

Huguet ha destacat que Onda és la segona ciutat de la comarca, per darrere de Vila-real, que més dotació pressupostària ha obtingut per a fer front a l’actual curs escolar. “Un curs molt complex, en què haurem d’anar donant resposta a totes les situacions que es produïsquen en funció de l’evolució de la pandèmia”, apunta.

Així mateix, el portaveu del grup municipal socialista recorda que, abans del mes d’agost, “els centres educatius valencians ja tenien instruccions de l’inici de curs, els plans de contingència i els protocols sanitaris autonòmics i estatal per a proposar la reorganització dels grups en funció dels seus espais, de tal forma que els centres educatius valencians disposen, des de fa setmanes, d’un protocol sanitari per al retorn segur a les aules”.

Huguet ha apuntat també les inversions que s’han realitzat en els col·legis a través del Pla Edificant i que ascendixen a prop de 700.000 euros. “Per fi s’han realitzat les obres per a millorar les infraestructures educatives d’Onda, unes inversions heretades de l’anterior equip de govern socialista i que l’actual alcaldessa del Partit Popular, Carmina Ballester, va paralitzar fa un any”, assenyala.

“Per als socialistes, totes estes inversions demostren que el Consell complix amb el que va prometre, destinar més recursos per a l’educació en temps de pandèmia, al contrari del que fa Ballester que, va prometre una infermera escolar per a cadascun dels centres educatius i ens trobem que, un any més, incomplix la seua paraula en iniciar-se el curs amb només tres infermeres escolars. Una vegada més, la paraula de Ballester es queda a la foto i el titular pagant la seua mala gestió els veïns d’Onda”, conclou Huguet.